Αρχική : Ιστορία : Προϊόντα : Δίκτυο : Ανταλλακτικά : Χρηματοδότηση : Χορτοδετικές Πρέσες : Μεταχειρισμένα : Επικοινωνία
 
 

Νέα σειρά McCormick F, Ο σπεσιαλίστας αλλάζει την αισθητική του
Η δημοφιλής σειρά τρακτέρ McCormick F αλλάζει την αισθητική της από το 2015, με ένα ξεχωριστό στιλ σε συνέχεια με την νέα γενιά τρακτέρ της McCormick.
Η νέα σειρά McCormick F διαθέτει ένα πλήρως ανανεωμένο καπό με νέα σήτα εισαγωγής αέρα, ενσωματωμένα στρογγυλά φώτα, και νέα πλευρικά αντανακλαστικά τα οποία αντικατοπτρίζουν την αισθητική που υιοθετήθηκε το 2012.

Η νέα θέση οδήγησης και στις εκδόσεις καμπίνας και στις εκδόσεις πλατφόρμας έχει ανανεωθεί με καινούργιο χρώμα πλαστικών στο ταμπλό και στις πλευρικές κονσόλες ελέγχου. Η έκδοση καμπίνας διαθέτει επίσης νέο χρώμα για την οροφή.
Τα νέα τρακτέρ McCormick F συνεχίζουν να προσφέρουν την επιλογή μεταξύ τριών κιβωτίων ταχυτήτων και πλήθους εμπρόσθιων και πίσω αξόνων, έχοντας σαν αποτέλεσμα διαφορετικές διαστάσεις μεταξονίων και διαστάσεων πλάτους.
Η σειρά αποτελείται από 3 μοντέλα σχεδιασμένα για συγκεκριμένες εφαρμογές:
 • Μοντέλο F: (στενό δενδροκομικό) ιδανικό για εργασία σε στενούς οπωρώνες
 • Μοντέλο GE: (χαμηλό δενδροκομικό) ιδανικό για εργασία σε χαμηλούς οπωρώνες
 • Μοντέλο XL: (φαρδύ δενδροκομικό) ιδανικό για εργασία σε κοινούς οπωρώνες και χωράφια
Η νέα σειρά McCormick F προσφέρει τα ίδια υψηλά επίπεδα άνεσης και απόδοσης όπως και ο προκάτοχός του. Η θέση οδήγησης είναι σχεδιασμένη να προσφέρει στον χειριστή ένα ευρύ και άνετο περιβάλλον εργασίας με εργονομικά κατανεμημένα χειριστήρια ικανά να ανταποκριθούν περισσότερο αποδοτικά στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της μοντέρνας γεωργίας.

Εφοδιασμένα με πανίσχυρους κινητήρες Perkins Tier 3, turbo με aftercooler, η νέα σειρά McCormick F προσφέρει κιβώτιο ταχυτήτων με διαχωριστή Hi-Lo και ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα, ΡΤΟ με ηλεκτρουδραυλική σύμπλεξη, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης 3 σημείων και πληθώρα επιλογών υδραυλικού. Επιπρόσθετα, η μειωμένη ακτίνα στροφής προσφέρει εξαιρετική ευελιξία, βελτιώνοντας την απόδοση και την παραγωγικότητα του τρακτέρ.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τα τρακτέρ της σειράς McCormick F σε αξιόπιστα, ευέλικτα και ικανά να διαχειριστούν πλήθος παρελκόμενων με ευκολία και να διαχειριστούν σχεδόν οποιοδήποτε τύπο εδάφους και καλλιέργειας.
Τα τρακτέρ της σειράς McCormick F παρέχει μοναδικό συνδυασμό απόδοσης, λειτουργικών χαρακτηριστικών και απόδοσης, διατηρώντας την αισθητική και την άνεση.

Κύρια χαρακτηριστικά και οφέλη
 • κινητήρες 3 και 4 κυλίνδρων perkins που αποδίδουν ισχύς από 68 έως 110hp
 • νέος σχεδιασμός καπό σε συνέχεια με την αισθητική της οικογένειας τρακτέρ mccormick
 • επιλογή 3 κιβώτιων ταχυτήτων:SPEED FOUR, SPEED FIVE ή POWERFIVE
 • ηλεκτρουδραυλικό κιβώτιο ταχυτήτων powerfive(hi-low powershift)
 • λειτουργία αποσύμπλεξης και λεβιές ηλεκτρουδραυλικής ρεβέρσας
 • καμπίνα με τέσσερις κολώνες και περιμετρική ορατότητα
 • νέα χρώματα για το εσωτερικό της καμπίνας και των κονσολών χειριστηρίων
 • εργονομικά κατανεμημένα χαρακτηριστικά χειριστήρια
 • ηλεκτρονικός έλεγχος συστήματος ανάρτησης 3 σημείων για τις εκδόσεις καμπίνας
 • Υδραυλικό σύστημα με επιλογή διπλής ή τριπλής αντλίας


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Τα τρακτέρ McCormick F είναι εφοδιασμένα με κινητήρες Perkins,1103D και 1104D, κινητήρες 3ων και 4ων κυλίνδρων. Ειδικά σχεδιασμένοι για αγροτικές εφαρμογές, αυτοί οι μοντέρνοι, φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες, συνδυάζουν προηγμένα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες για την ικανοποίηση των προδιαγραφών εκπομπών Tier 3. Η σειρά McCormick F αποτελείται από 7 μοντέλα με ισχύς από 74 hp (ατμοσφαιρικούς), 83 hp (turbo), 68, 79, 92.5, 102, και 110 hp (turbo με aftercooler). Διαθέτοντας προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου το οποίο βελτιστοποιεί το μίγμα αέρα-καυσίμου και βελτιώνεται η απόδοση της καύσης, οι κινητήρες αυτοί συνδυάζουν μέγιστη ισχύ, ροπή και χαμηλό λειτουργικό κόστος. Το πλήρως ανοιγόμενο καπό προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του κινητήρα για τις εργασίες συντήρησης και τις επισκευές.


ΕΜΠΡΟΣΘΙΟΣ ΑΞΟΝΑΣ H σειρά McCormick F προσφέρει επιλογή 2 εμπρόσθιων αξόνων τετρακίνησης 4WD: στενούς για τα μοντέλα F και GE και φαρδύ για το μοντέλο ΧL. Και οι δύο άξονες διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά όπως κεντρική μετάδοση, μπλοκέ διαφορικό Hydralock και υδραυλική σύμπλεξη τετρακίνησης 4WD. Ο εμπρόσθιος άξονας με ελαστικά είτε 18 ή 16 ιντσών επιτρέπουν αύξηση της γωνίας στροφής κατά 20%, προσφέροντας εξαιρετική ευελιξία σε περιορισμένους χώρους. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός εμπρός και πίσω δισκόφρενων σε λάδι, εξασφαλίζουν αποδοτικό φρενάρισμα σε όλους τους 4 τροχούς. Το μοντέλο F διατίθεται και σε έκδοση 2WD.

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Η σειρά McCormick F διατίθεται με επιλογή 3 διαφορετικών κιβωτίων ταχυτήτων(σαζμάν). Το κιβώτιο Speed Four (4ων σχέσεων, προσφέροντας 16Εμπρός+16Όπισθεν ταχύτητες) και το κιβώτιο Speed Five (5 σχέσεων, προσφέροντας 20Εμπρός+20Όπισθεν ταχύτητες), είναι μηχανικά με συγχρονιζέ ρεβέρσα. Το PowerFive είναι ένα υδραυλικό κιβώτιο 5 σχέσεων με ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα Power Shuttle, που περιλαμβάνει διαχωριστή Hi-Lo, ο οποίος επιτρέπει την μείωση της επιλεγμένης ταχύτητας κατά 20% και προσφέρει συνολικά 40Εμπρός+40Όπισθεν ταχύτητες. Το κιβώτιο ταχυτήτων PowerFive επιτρέπει στον χειριστή τον διπλασιασμό του πλήθους των ταχυτήτων του βασικού κιβωτίου με το απλό πάτημα του πράσινου μπουτόν που είναι ενσωματωμένο στον λεβιέ ταχυτήτων. Το υδραυλικό κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει έλεγχο αποσύμπλεξης (πορτοκαλί μπουτόν που είναι ενσωματωμένο στον λεβιέ ταχυτήτων) και τον λεβιέ της ηλεκτρουδραυλικής ρεβέρσας που είναι ενσωματωμένη στο τιμόνι ώστε να επιτρέπει στον χειριστή την εύκολη αλλαγή ταχυτήτων και την αλλαγή κατεύθυνσης από εμπρός σε όπισθεν χωρίς την χρήση του ποδοσυμπλέκτη.

ΤΑΜΠΛΟ ΟΡΓΑΝΩΝ Το στιλάτο ταμπλό διαθέτει χαρακτηριστικά, εύκολα στην ανάγνωση ψηφιακά όργανα και προσφέρει στον χειριστή άμεσες ενδείξεις για την λειτουργία του τρακτέρ και του παρελκόμενου. Το ταμπλό επιπρόσθετα εφοδιάζεται με ενσωματωμένο υπολογιστή που καταγράφει την πρόοδο των αγροτικών εργασιών.

ΡΤΟ Το ΡΤΟ με άξονα 1”3/8 προσφέρει επιλογή 2 ταχυτήτων:540/750 rpm ή, κατά παραγγελία, 540/1000 rpm. Υδραυλικά ελεγχόμενα μέσω ενός μπουτόν, ο πολύδισκος συμπλέκτης ενεργοποιεί ομαλά και προοδευτικά την σύμπλεξη του ΡΤΟ, εξασφαλίζοντας την ομαλή εκκίνηση του παρελκομένου .

ΜΠΛΟΚΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ 4WD Το συνδυασμένο εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικό και η τετρακίνηση 4WD είναι ηλεκτρουδραυλικής σύμπλεξης μέσω μπουτόν.

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 3 ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ F ΚΑΙ F-XL (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ) Με τα κύρια χειριστήρια τοποθετημένα σε εξαιρετικά εργονομική και χαρακτηριστική θέση στην δεξιά κονσόλα, το σύστημα ελέγχου της ανάρτησης 3 σημείων επιτρέπει στον χειριστή την λειτουργία του παρελκομένου με την μέγιστη ευκολία και άνεση. Επιπρόσθετα, η ευαισθησία του συστήματος ανάρτησης 3 σημείων μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα για την βελτίωση της ακρίβειας χειρισμού. Τα χειριστήρια του συστήματος ανάρτησης 3 σημείων είναι τοποθετημένα στα φτερά καθιστώντας εύκολη την σύνδεση του παρελκομένου από το έδαφος.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το υδραυλικό σύστημα διαθέτει διπλή αντλία που προσφέρει συνολική υδραυλική ροή 82 l/min. Τα τρακτέρ Rex διατίθενται στην βασική τους έκδοση είτε με 2 (μοντέλα F/GE) ή 3 (μοντέλο GT) μονής-/διπλής ενεργείας βοηθητικές βαλβίδες. Το τρακτέρ μπορεί προαιρετικά με ηλεκτρουδραυλικό ρυθμιστή ροής που ελέγχεται από λεβιέ(L) ενσωματωμένο στην δεξιά κονσόλα χειριστηρίων (fig. H). Ο λεβιές περιλαμβάνει 3 μπουτόν τα οποία επιτρέπουν στον χειριστή τον έλεγχο του συστήματος ανάρτησης 3σημείων, του υδραυλικού ραντάρ ή των εξωτερικών παροχών. Εναλλακτικά, τριπλή αντλία με 3 βοηθητικές μεσαίες βαλβίδες ελέγχεται απο joystick προαιρετικά για τον χειρισμό εμπρόσθιου παρελκομένου.

Η υψηλής ποιότητας ταχυσύνδεσμοι, ενσωματωμένοι εμπρός και πίσω στο τρακτέρ, είναι ευκολα προσβάσιμοι για ασφαλή και γρήγορη λειτουργία (fig. I-L).

KΑΜΠΙΝΑ Με τους νέους μεντεσέδες βαρέως τύπου και τα μονοκόμματα τζάμια, η καμπίνα Deluxe προσφέρει στον χειριστή ασυναγώνιστη περιμετρική ορατότητα. Η καμπίνα διαθέτει μοντέρνο και στιλάτο εσωτερικό με φινίρισμα και διαμόρφωση επιπέδου αυτοκινήτου και με νέα χρώματα πλαστικών για το ταμπλό, τις πλευρικές κονσόλες χειριστηρίων και της οροφής. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα για ασφαλή λειτουργία, καθώς το κάθισμα με ανάρτηση αέρα και το τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, βελτιώνουν επιπρόσθετα την άνεση του χειριστή. Η καμπίνα είναι συμπιεσμένου περιβάλλοντος για την διατήρηση της καθαρής και απαλλαγμένης από σκόνες και διαθέτει αποδοτικό σύστημα θέρμανσης, αερισμού και air-condition. Η καμπίνα διαθέτει φίλτρο ενεργού άνθρακα που προσφέρει στον χειριστή ασφαλές, υγιεινό και άνετο εργασιακό περιβάλλον. Ο φυσικός αερισμός εξασφαλίζεται από τα ανοιγόμενα εμπρός και πίσω παράθυρα (fig. M). Τα χρώματα του ταμπλό και των πλευρικών κονσόλων χειριστηρίων έχουν ανανεωθεί και στις εκδόσεις πλατφόρμας.