Το νέο McCormick X8 VT-Drive ξεχωρίζει από την αναβαθμισμένη άνεση και τον σχεδιασμό

Η συνεχής τεχνολογική καινοτομία και η συνεχής  επιδίωξη της ποιότητας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δραστηριότητας της Argo Tractors από την ίδρυσή της, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτή η συνεχής δέσμευση έχει οδηγήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της καινοτόμου σειράς τρακτέρ McCormick X8, η οποία θέτει το σημείο αναφοράς παγκοσμίως σχετικά με την ισχύ, την αξιοπιστία, την φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία και την άνεση. Τα νέα τρακτέρ της σειράς McCormick X8 VT-Drive ξεχωρίζει από την αναβαθμισμένη άνεση και τον σχεδιασμό. Τα τρακτέρ της σειράς διατίθενται σε 2 μοντέλα με ισχύς 264 και 310hp και είναι εφοδιασμένα με κινητήρες 6 κυλίνδρων Betapower Fuel Efficiency  με κυβισμό 6.7-λίτρων.

Η επιλογή του τρακτέρ McCormick σημαίνει πως δουλεύεται με έναν συνεργάτη που προσφέρει ασύγκριτη τεχνολογία, ισχύ και αξιοπιστία.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

6,7λίτρα / 6κύλινδροι

ΙΣΧΥΣ

264hp 310hp

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

VT-Drive

Τα τρακτέρ της σειράς Χ8 είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες των μεγάλων εκμεταλλεύσεων και των πλήρους απασχόλησης γεωργικών εργολάβων. Η νέα γενιά Χ8 έχει λάβει μία πιο σύγχρονη, επιθετική εμφάνιση που δεν θα περάσει απαρατήρητη. Πλήρως επανασχεδιασμένη, η καμπίνα Premiere προσφέρει στον χειριστή ένα εργασιακό περιβάλλον πολυτελές, ευρύχωρο με υψηλής ποιότητας φινίρισμα και συναρμογές, εργονομικά κατανεμημένα χειριστήρια και ευκολόχρηστα όργανα, όπως την οθόνη αφής 12’’.

Όλο το εσωτερικό της καμπίνας είναι σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί την άνεση του χειριστή. Η σειρά τρακτέρ Χ8 διαθέτει ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive 4άρων βαθμίδων συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης. Ένα υψηλής παροχής υδραυλικό σύστημα με παροχή 212 l/min και μπορεί να παρέχει 140 l/min σε έως και 11 ηλεκτρουδραυλικές εξωτερικές παροχές.

Εδραζόμενοι σε βαραίου τύπου πλαίσιο από χυτοσίδηρο, οι νέοι κινητήρες Betapower Fuel Efficiency μεταφέρουν το κέντρο βάρους του τρακτέρ εμπρός, καθιστώντας το καλοζυγισμένο και σταθερό. Το σασί δεν βοηθά μόνο στην μόνωση της καμπίνας από τους κραδασμούς, αλλά και βελτιώνει την πρόσφυση του τρακτέρ στο έδαφος, οπότε βελτιώνει την απόδοσή του. Η επιλογή της McCormick σημαίνει ότι μπορείτε να βασίζεστε σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη που προσφέρει κορυφαία τεχνολογία σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση και ασυμβίβαστη αξιοπιστία.

Επιπρόσθετα, η σειρά Χ8 VT-Drive Stage V διαθέτει αναμονές για σύστημα καθοδήγησης με δορυφόρο, απομακρυσμένης διαχείρισης και διάγνωσης Fleet & Remote Diagnostic Management, για την παρακολούθηση των βασικών δραστηριοτήτων του στόλου των τρακτέρ ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα IoT (Internet of Things) όλες οι πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα του στόλου, όπως ο γεωεντοπισμός, η κατανάλωση, οι ενδείξεις , οι θερμοκρασίες και οι συνεδρίες εργασίας, διατίθενται μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου. Αυτό το ΄συστημα επιτρέπει την παρακολούθηση της κατάστασης λειτουργίας των ελκυστήρων και τη συνεχή διατήρηση της αποτελεσματικότητας τους υπο έλεγχο.

ΚΑΜΠΙΝΑ PREMIERE: ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

Η καμπίνα Premiere διαθέτει σχεδιασμό τεσσάρων κολώνων με πίσω αρθρωτές πόρτες και παρέχει ανεμπόδιστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, επιτρέποντας στον οδηγό πλήρη ορατότητα των τυφλών σημείων χωρίς αλλαγή θέσης. Η καμπίνα είναι ελεγχόμενης εσωτερικής πίεσης για να διατηρεί ένα περιβάλλον χωρίς σκόνη, ενώ ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ηχομόνωσης διατηρεί επίπεδο θορύβου στην καμπίνα μόνο 70 dB για μέγιστη άνεση λειτουργίας.

Τα φαρδιά, καλά κατανεμημένα σκαλιά επιτρέπουν στον χειριστή να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα από την καμπίνα, ενώ το κάθισμα συνοδηγού διπλώνει κάνοντας ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.Το εσωτερικό της καμπίνας διαθέτει συναρμογές και φινίρισμα αυτοκινήτου και υλικά εύκολα στον καθαρισμό . Το ταμπλό οργάνων ανακλείνεται με το τιμόνι και προσαρμόζεται στις ανάγκες του χειριστή.  Το επικαλυμμένο κάθισμα με Alcantara διαθέτει δυναμικό σύστημα ανάρτησης αέρα, πλήρως αυτόματη ρύθμιση ύψους, σύστημα απορρόφησης κραδασμών, θέρμανση και εξαερισμό πλάτης για κορυφαία οδηγική άνεση. Τα κύρια χειριστήρια του τρακτέρ είναι ενσωματωμένα στο μπράτσο πολυχειριστήριο για μέγιστη άνεση. Το εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριό VT-Easy Pilot προσφέρει εύκολο και λεπτομερή έλεγχο όλων των λειτουργιών του τρακτέρ. Ενσωματωμένη στο μπράτσο βρίσκεται η οθόνη αφής 12’’ με γραφικά τύπου tablet και επιτρέπει στον χειριστή να διαχειρίζεται  και να ελέγχει την λειτουργία του τρακτέρ.

Η καμπίνα Premiere περιλαμβάνει στην βασική έκδοση ψυχόμενο διαμέρισμα και βάση ποτηριού, πρίζες 12V για την φόρτιση συσκευών, εσωτερικό καθρέπτη, ηλιοροφή για επιπρόσθετη ορατότητα για   εργασίες με φορτωτή και φώτα LED στην οροφή και προσφέρουν επαρκές φωτισμό για νυχτερινή εργασία. Ενσωματωμένο στην οροφή της καμπίνας είναι το υψηλής απόδοσης σύστημα κλίματος που εξασφαλίζει την επιθυμητή θερμοκρασία οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.

Νέοι κινητήρες Betapower Fuel Efficiency σε χυτοχαλύβδινο σασί

Τα τρακτέρ της σειράς X8 VT-Drive είναι διαθέσιμα σε 2 μοντέλα που προσφέρουν ισχύς 264 και 310 hp εξοπλισμένα με 6-κύλινδρους κινητήρες Betapower Fuel Efficiency 6.7-λίτρων με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου μεταβλητής γεομετρίας turbo eVGT και σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων SCR  , πλήρως συμμορφούμενα με την προδιαγραφή καυσαερίων Stage V.

Οι κινητήρες εδράζονται σε χυτοχαλύβδινο σασί το οποίο βοηθά στην μείωση του θορύβου, των κραδασμών καθώς και στην απορρόφηση των στρεπτικών τάσεων κατά την διάρκεια των βαριών εργασιών. Επίσης η ύπαρξη του σασί επηρεάζει και το κέντρο βάρους των τρακτέρ, το οποίο είναι μετατοπισμένο εμπρός σε σχέση με τα τρακτέρ της κατηγορίας, γεγονός που βελτιώνει τις συνθήκες πρόσφυσης στο έδαφος και ως εκ τούτου την μειωμένη κατανάλωση.

>

X8.627 VT DRIVE X8.631 VT DRIVE
Μέγιστη Ισχύς (97/68/EC – ISO TR 14396) hp / kW  264/194 310/228
Στροφές κινητήρα στην μέγιστη Ισχύ rpm 1900 1900
Μέγιστη ροπή στις 1400 rpm  Nm 1132 1282
Κατασκευαστής FPT FPT
Τύπος κινητήρα – Εγκατάσταση NEF 67 – εδραζόμενος σε χυτοχαλύβδινο σασί NEF 67 – εδραζόμενος σε χυτοχαλύβδινο σασί
Κύλινδροι / Κυβισμός/ Βαλβίδες 6 / 6,7 l / 24 6 / 6,7 l / 24

Κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive – συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης

Μια ισχυρή και ευέλικτη σειρά τρακτέρ όπως η σειρά Χ8, πρέπει να είναι σε θέσει να χειριστεί όλα τα είδη των εργασιών και των συνθηκών. Το κιβώτιο ταχυτήτων συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης VT-Drive έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει την ευελιξία που απαιτείται από την σύγχρονη γεωργία. Συνδυάζοντας έναν ισχυρό κινητήρα με ένα κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης VT-Drive τεσσάρων σταδίων, που διαθέτει τέσσερα πλανητικά γρανάζια με υδρόψυκτους συμπλέκτες, τα τρακτέρ της σειράς Χ8, προσφέρουν γρήγορη επιτάχυνση και εξαιρετική απόκριση, καθιστώντας την εργασία ευκολότερη και πιο αποδοτική. Το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive προσφέρει τέσσερα εύρη ταχυτήτων και αποτελεί σημείο αναφοράς για την τεχνολογία κιβωτίων ταχυτήτων. Με την χρήση τεσσάρων βαθμίδων κιβώτιο CVT αντί δύο (ανταγωνισμός) προσφέρονται πραγματικά πλεονεκτήματα στους αγρότες και στους επαγγελματίες που αναζητούν τρακτέρ κατάλληλα για πολλές εργασίες, ικανά να εξασφαλίζουν μέγιστη αποδοτικότητα σε οποιαδήποτε εργασία και συνθήκες.

Το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive  προσφέρει 4 βαθμίδες ταχυτήτων για την ικανοποίηση διαφορετικών απαιτήσεων λειτουργίας:

– Βαθμίδα 1 Έρπουσες: 0.5 – 3 km/h
– Βαθμίδα 2 Χωράφι 1: 0.5 – 12 km/h
– Βαθμίδα 3 Χωράφι 2: 0.5 – 21 km/h
– Βαθμίδα 4 Μεταφορά: 0.5 – 40 ή 50 km/h

Το κιβώτιο ταχυτήτων VT-DRIVE προσφέρει επίσης 4 διαφορετικές επιλογές λειτουργίας:

Αυτόματη λειτουργία Auto Mode – Ο εγκέφαλος ελέγχει τις στροφές του κινητήρα και την σχέση ταχύτητας, βάσει των παραμέτρων που έχουν τεθεί στο ποτενσιόμετρο, με σκοπό να επιτευχθεί η απαιτούμενη ταχύτητα πορείας.
Χειροκίνητη λειτουργία Manual Mode -Ο χειριστής ρυθμίζει τις στροφές του κινητήρα με την χρήση του χειρόγκαζου. Ο εγκέφαλος επιλέγει την κατάλληλη ταχύτητα για την επίτευξη της επιθυμητής  ταχύτητας πορείας.
Λειτουργία PTO Mode – Ο χειριστής ρυθμίζει τις στροφές του κινητήρα με την χρήση του χειρόγκαζου. Ο εγκέφαλος επιλέγει την κατάλληλη ταχύτητα για την επίτευξη της επιθυμητής  ταχύτητας πορείας, με προτεραιότητα στην ταχύτητα ΡΤΟ.
Λειτουργία Cruise Mode – Ο χειριστής επιλέγει την ταχύτητα πορείας η οποία παραμένει σταθερή.

Πρόκειται για το πιο προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων CVT στην αγορά. Η συνεχούς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης VT-Drive ήταν πάντα αναγνωρισμένη για την απόδοση και την αξιοπιστία. Τώρα μια καινοτόμος τεχνολογία τεσσάρων σταδίων κάνει το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive το τρακτέρ για το μέλλον, αλλά τα οφέλη του είναι άμεσα εμφανή: καλύτερη οικονομία καυσίμου, ομαλότερη οδήγηση, μεγαλύτερη απόδοση.  Με το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive,η σειρά Χ8 ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές σας. Με τον συνδυασμό του πανίσχυρου κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης τεσσάρων σταδίων VT-Drive, τα τρακτέρ της σειράς Χ8 παρέχουν γρήγορη επιτάχυνση και απαράμιλλη απόκριση.

Υδραυλικό σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Τα τρακτέρ της σειράς Χ8 διαθέτουν υδραυλικό σύστημα κλειστού κέντρου με αντλία μεταβλητού όγκου. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία παρέχει την ακριβή ποσότητα λαδιού που απαιτεί το σύστημα, έτσι ελαχιστοποιείται η περιττή σπατάλη ενέργειας. Το σύστημα παρέχει έως 157 l/min στο ανυψωτικό σύστημα και στις βοηθητικές εξωτερικές παροχές, επιτρέποντας την ταυτόχρονη χρήση όλων των υδραυλικών λειτουργιών. Το υδραυλικό σύστημα περιλαμβάνει επίσης αντλία τιμονιού με παροχή 115 l/min. Η σειρά τρακτέρ Χ8 έχει σχεδιαστεί για απαιτητικές και δύσκολες εργασίες με παρελκόμενα βαρέου τύπου. Το ΡΤΟ πρσφέρει 4 ταχύτητες : 1000, 1000Eco, 540 και  540Eco και η συναρμογή του άξονα μετάδοσης εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των απωλειών ισχύος και ώς αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Το ανυψωτικό σύστημα προσφέρει μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 12000 kg.

ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

X8.627 VT DRIVE X8.631 VT DRIVE
Μεταξόνιο mm 3000 3000
Βάρος – με βασική σύνθεση Kg 11000 11000
Μικτό βάρος Kg 16000 16000
Μέγιστη διάσταση εμπρός και πίσω ελαστικού – (Εσωτερική ακτίνα -IR) mm 650/65R34 (RI 775) – 900/60R42 (RI 1025) 650/65R34 (RI 775) – 900/60R42 (RI 1025)